Corona update, seizoen 2020

05-05-2020 10:27

Beste leden, sloeproeiers en -sters, 

Zoals in ons vorige schrijven aangegeven komen we hiermee terug op het verdere verloop van het sloeproeiseizoen, met name het al dan niet doorgaan van een competitie.

Hoewel we het graag anders hadden gezien hebben we moeten besluiten dit jaar geen FSN competitie te houden. Aan dit besluit liggen een aantal redenen ten grondslag:

  • De verwachting dat, ook na 1 september, niet alles gelijk bij het oude zal zijn.
  • Na 1 september zijn er nog 6 HK en 10 1e /2e klasse races waarvan 2 races nog niet duidelijk zijn of ze echt doorgaan en 3 grachtenraces (waarbij Utrecht dit jaar een beperkte inschrijving had). We verwachten dat er een enorme run komt op de overgebleven races als we bijvoorbeeld toch door zouden gaan met een HK-competitie van 4 uit 6 wedstrijden en niet iedereen meer in kan schrijven.
  • Een competitie met ongetrainde teams zou onverantwoord zijn. Zolang er een anderhalve meter samenleving is, is sloeproeien uitgesloten. We kunnen geen koffiedik kijken maar al zouden in juli/augustus de trainingen hervat mogen worden, staan we nog niet volledig getraind klaar in september. Onze zorg is de blessuregevoeligheid bij min of meer ongetraind wedstrijden roeien.
  • Er moet duidelijkheid komen naar de organisaties toe en ook naar de teams. 

Natuurlijk hopen we dat we nog wedstrijden kunnen roeien maar de druk van een competitie gaat van de ketel. We zullen in de 2e helft van het jaar hopelijk nog een aantal mooie wedstrijden kunnen roeien en we verwachten dat deze evenementen mogen rekenen op een behoorlijk aantal deelnemers.
Iedereen staat immers te trappelen om weer in de sloep te stappen. We zouden het enorm jammer vinden als organisaties, door het wegvallen van de competitie, hun race alsnog annuleren. Mocht een organisatie dit van plan zijn dan treedt de FSN graag eerst in overleg zodat we wellicht gezamenlijk tot een oplossing/hulp kunnen komen om het evenement toch door te laten gaan. 

Er is wellicht 1 uitzondering en dat is het jeugdroeien. Héél misschien kunnen we nog een scholencompetitie starten zoals ons die voor ogen stond voor het schooljaar 2020/2021. Hier kunnen we pas later uitsluitsel over geven. 

Wat betekent dit voor de klasse-indeling en de competitie in 2021? 

De indeling en de competitie zoals we in 2020 voor ogen hadden, zal compleet doorschuiven naar 2021. Het opnieuw indelen van sloepen op basis van -misschien- een half seizoen geeft mogelijk een vertekend beeld. Het toekennen van nominaties kan niet gebaseerd worden op prestaties in 2020 simpelweg omdat niet alle organisaties een gelijke kans hebben gekregen. 

Het doet ons verdriet deze besluiten te moeten nemen maar we kunnen ze helaas niet langer uitstellen. We rekenen op ieders begrip en sportiviteit. Blijf een beetje sporten en laat de organisaties die nog wedstrijden mogen organiseren niet in de kou staan dus schrijf je t.z.t. vooral in, al is het maar als training. En vooral; blijf gezond! 

 

Hartelijke groet, 

Bestuur en wedstijdcommissie FSN

Terug