Eindstand FSN Najaarscup na MPM

10-11-2021 09:03

Muiden Pampus Muiden was afgelopen weekend de traditionele afsluiter van dit korte roeiseizoen én van de FSN Najaarscup. Een waardige afsluiter, waarbij voor de 105 deelnemende teams elke heat zwaarder werd. De zondagrace was met serieus ruig weer en brakke koppen het klapstuk. Gelukkig kon behalve de wedstrijd ook het tentfeest doorgaan, waardoor het ouderwets gezellig werd. Reden dat dit artikel ditmaal een paar dagen later verschijnt. De auteur moest ook even bijkomen…

Zaterdagavond kon feestelijk de balans van de Najaarscup opgemaakt worden. In de heren Hoofdklasse voltooide de Stielen Bear haar greep naar de macht. Alle races waar de Jousters startten werd de concurrentie met overmacht verslagen. Grutte Bear eindigde ondanks afwezigheid op het IJmeer als tweede, terwijl Sloepweesje de derde stek opeiste.
In de Hoofdklasse dames was Lyts Frisia al zeker van de eindzege. Niettemin zetten de krachtpatsers uit It Heidenskip hun titel luister bij, door in Muiden nog eens het veld te overklassen. Lytse Bear had de tweede plaats na Leeuwarden al in de knip. Vrouwe Geertruida moest nog wel alle zeilen bijzetten, maar wist de laagste tree van het ereschavot te behouden.

In de 1e klasse heren liet de reeds bekende cupwinnaar Wetterfretter zich zaterdag onverwacht verrassen door de Octopus. Op zondag wisten de Grousters dit met een miniem verschil recht te trekken. L8 had de 2e eindplek al eerder in de pocket, terwijl MU20 haar 3e stek wist te consolideren.
Bij Dames 1 was nog niet bekend wie winnaar Elle6 mochten flankeren op het eindpodium. Vier teams kwamen nog in aanmerking. Roy Hesterman won op hun thuiswater deze strijd, met De Leuve in haar kielzog. Het verdict: Lemmer 1, Muiden 2, Rotterdam 3.

De tweede klasse heren was De Mac bijna het hele najaar leider in het cupklassement. Totdat de manschappen van De Skeve na hun winst in Amsterdam bloed roken. Na een tweede plaats in Leeuwarden wonnen ze de slotrace in Muiden, en hadden De Mac het nakijken. Doordrijver stootte de Forel in extremis van de lijst met prijswinnaars. Aldus ging de grootste beker naar Leeuwarden, gevolg door Harderwijk en Utrecht.
Bij Dames 2 won Sir Lancelot Skynner zowel de wedstrijd in Muiden als het eindklassement. Oksewiel ll bleef verdienstelijk tweede. Gebroeders Van Amerongen benutte haar laatste kans om een greep te doen naar de eindtrofeeën; 3e.

Roeien met de riemen die je hebt, wij sloeproeiers kunnen dat! Ook in dit bijzondere roei-jaar is dat gebleken. De FSN is erg blij dat alle wedstrijden om de Najaarscup doorgang hebben kunnen vinden. Ondanks het niet door kunnen gaan van het reguliere NK klassement, bleek deze alternatieve cup een schot in de roos. Elke wedstrijd ging het klassement meer leven. We willen alle teams hartelijk danken voor de grote opkomst in dit bijzondere seizoen. Ook dank aan de wedstrijdorganisaties die hun nek hebben uitgestoken om voor ons allen toch nog iets moois van het roei-jaar te maken. Tot slot dank aan de organisatie van MPM voor de gastvrijheid om de prijzen uit te kunnen reiken.

Volgend jaar weer een officiële competitie? Aan de FSN, wedstrijdorganisaties én de roeiers zal het niet liggen!

Dus tot:
- 27 november organisatievergadering
- 29 januari ALV

Eindstanden FSN Najaarscup 2021:
Hoofdklasse heren

1. Stielen Bear               3,6
2. Grutte Bear                8
3. Sloepweesje              10

Hoofdklasse dames
1. Lyts Frisia                  3,6
2. Lytse Bear                  5,8
3. Vrouwe Geertruida      9

Eerste klasse heren
1. Wetterfretter              3,6
2. L8                             7,9
3. MU20                        21

Eerste klasse dames
1. Elle6                          3,6
2. Roy Hesterman           11
3. De Leuve                    12,9

Tweede klasse heren
1. De Skeve                   5,8
2. De Mac                      16
2. Doordrijver                33

Tweede klasse dames
1. Oksewiel ll                 5,8
2. Sir Lancelot Skynner   4,9 (3)
3. Gebr. Amerongen       2,9 (2)

Het volledige klassement is hier te vinden

Terug