Geen FSN klassement 2021, uitstel Vrije Klasse​

10-05-2021 10:23

Tot onze grote spijt hebben we moeten besluiten ook in 2021 geen FSN NK competitie te houden. Reden voor deze beslissing is dat er na de vele aflastingen te weinig wedstrijden overblijven, in een te korte resterende periode, om nog van een representatief seizoen te kunnen spreken.

Het blijkt niet haalbaar, ondanks de verschillende scenario's die we hadden uitgewerkt om toch een ingekorte competitie te kunnen houden. Hierbij dank aan een aantal wedstrijdorganisaties die hebben aangeboden hun race op alternatieve wijze of datum te organiseren. Helaas is er nog steeds geen concreet zicht op wanneer er weer getraind mag worden en wanneer wedstrijden toegestaan zijn. Mochten wedstrijden weer toegestaan worden, willen we ivm mogelijke blessures ook graag dat teams de tijd hebben om hier de nodige trainingsarbeid voor te kunnen verrichten. De zomervakantieperiode is daarvoor niet ideaal. Tot slot willen we graag tijdig duidelijkheid geven naar wedstrijdorganisaties en teams.

Voorts zal de invoering van de Vrije Klasse en gewijzigde promotie-degradatieregeling uitgesteld worden tot 2023. Op de ALV van dit jaar is besloten tot het invoeren van een nieuwe klasse per 2022, de Vrije Klasse. Ook zal er tegelijkertijd een gewijzigde promotie-degradatieregeling komen. Voorafgaand aan invoering moeten teams een seizoen de kans krijgen zich te plaatsen voor de door hun gewenste klasse. Het resterende seizoen 2021 is daarvoor te kort. Daarom schuiven we de wijzigingen door naar 2023, met 2022 als plaatsingsjaar.

Tot slot melden we dat alle FSN wedstrijdnominaties voor 2021 doorschuiven naar 2022.
Uiteraard heeft bovenstaande geen gevolgen voor het doorgaan van de wedstrijden die dit jaar nog wél op het programma staan. We hopen toch nog een aantal mooie wedstrijden te kunnen roeien en verwachten dat deze evenementen mogen rekenen op een groot aantal deelnemers. Nog even volhouden, blijf gezond en hopelijk op naar een mooi en sportief naseizoen!

Terug