Standen FSN Najaarscup na Leeuwarden

25-10-2021 10:23

In Leeuwarden streden zaterdag 93 sloepen om de traditionele flessen beerenburg en de punten voor de FSN Najaarscup. Het bleef tot het allerlaatste moment spannend of en in welke vorm de race doorgang kon vinden, door de almaar stijgende waterstand in de Friese hoofdstad. Gelukkig kon er uiteindelijk gestart worden onder prettige weersomstandigheden.

In de hoofdklasse heren was het opnieuw bingo voor de Stielen Bear. Voor de derde maal wisten zij hun dorpsgenoten van de Grutte Bear af te troeven en de volle buit te pakken. Bij de ‘Grutte’ ook lachende gezichten, want zij namen de leiding in het klassement over van Sloepweesje (4e). Ook de Orkaan wist meer dan 100 watt op de klokken te produceren (3e). In de dameshoofdklasse nam Lyts Frisia zoete wraak voor haar nederlaag in Amsterdam tegen de Lytse Bear. De krachtpatsers uit It Heidenskip boekten hun 4e overwinning en zijn daardoor zeker van de eindzege. Lytse Bear kan de 2e prijs voor de cup niet meer ontgaan. Thuisploeg Mata Hari eindigde zaterdag op nummer 3.

De Grousters van de Wetterfretter zijn dit najaar in Heren 1 een maatje te groot voor de concurrentie. In het Liwwadster Rondje maakten zij hun kwartet aan zeges vol. Wetterfretter is daardoor vergewist van de titel. De mannen van L8 stelden dankzij een 4e plaats eveneens hun podiumplaats in het eindklassement zeker (2e). Nog meer feest in Lemmer, want Elle6 won de damesrace in de Eerste Klasse met overmacht voor de Danser en de Bruzer. Ook Elle6 heeft de najaarstitel op zak. Het gevecht om de overige podiumplaatsen ligt nog volledig open.

Tot slot de Tweede klasse. Verrassend boekte Mata Hari heren haar eerste triomf ooit. De thuisroeiers maakten optimaal gebruik van hun parcourskennis. Zo ook De Skeve, die in eigen stad tweede werd en runner up is voor de eindprijzen. Klassementsleider vanaf het eerste uur De Mac was afwezig en zal in Muiden nog flink aan de bak moeten om de hoogste tree van het ereschavot te mogen beklimmen. Bij de vrouwen zijn Sir Lancelot Skynner en Oksewiel ll aan elkaar gewaagd. Lancelot Skynner kon ditmaal het best uit de voeten in de smalle Friese wateren. Oksewiel behoudt de leiding in het klassement.

Uitslagen en standen zijn nog officieus onder voorbehoud van eventuele protesten. Niettemin feliciteert de FSN Lyts Frisia, Wetterfretter en Elle6 alvast voorzichtig met hun titels. Over 2 weken in Muiden de laatste races voor de Najaarscup. Op zaterdagavond zullen hiervoor de prijzen worden uitgereikt. Wij wensen organisatie en deelnemers alvast heel veel plezier en succes!

 

Hoofdklasse heren
1. Grutte Bear 8
2. Sloepweesje 10
3. Azorean High 18,9

Hoofdklasse dames
1. Lyts Frisia 3,6
2. Lytse Bear 5,8
3. Vrouwe Geertruida 14

Eerste klasse heren
1. Wetterfretter 3,6
2. L8 7,9
3. MU20 21

Eerste klasse dames
1. Elle6 3,6
2. Skomskowster 18
3. Easedale 18,9

Tweede klasse heren
1. De Mac 29
2. Forel 64
3. De Skeve 4,9 (3)

Tweede klasse dames
1. Oksewiel ll 3,8 (3)
2. Sir Lancelot Skynner 4,9 (3)
3. Berend Koster 3,9 (2)

Het volledige klassement is hier te vinden

Terug