Standen FSN Najaarscup na Utrechtse grachtenrace

26-09-2021 13:48

Na 2,5 jaar kon er zaterdag eindelijk weer gestreden worden in de Utrechtse grachten. Met een bijna uitverkochte deelnemerslijst en voor het derde weekend op rij geweldig roeiweer. Het werd een echte grachtenrace met alles wat je daar in mee kunt maken.  

Deze vierde wedstrijd voor de FSN Najaarscup werd bij de hoofdklasse heren gewonnen door het Polyester. Nummer twee Sloepweesje entert hiermee de top 3 van het tussenklassement. In de hoofdklasse dames bleek Nederlands kampioen Lytse Bear het roeien nog niet verleerd te zijn. De Jousters boekten een ruime zege. 

In de Eerste klasse heren lijkt het een spannende strijd te worden tussen enkele sloepen die elkaar maar weinig ontlopen. Ditmaal ging L8 uit Lemmer er met de grootste beker vandoor. Bij de dames herhaalden hun dorpsgenotes dit kunststukje. De Elle6 lijkt dit najaar een maatje te groot voor de rest van het deelnemersveld.  

In de Tweede klasse prijken de mannen van Averij en vrouwen van Berend Koster boven aan de uitslagenlijst. Leuk om te zien dat bij de heren niet zozeer de sterkste, als wel de meeste frequente deelnemers de Najaarscupranking aanvoeren. Trouwe deelname wordt beloond.  

De Najaarscup gaat over de beste 4 resultaten van de genomineerde races. Sloepen met minimaal 4 geroeide races gaan altijd voor in de eindranking. Indien nodig wordt daarna gekeken naar sloepen die 3 races geroeid hebben, om zo de top 3 op te vullen. Wil je nog in aanmerking komen voor de prijzen? Er is nog inschrijfmogelijkheid voor heren/mixteams in Leeuwarden op 23 oktober!.

Aanstaande zaterdag wordt de strijd om de Najaarscup voortgezet in Langweer. Veel plezier en succes gewenst aan organisatie en deelnemers! 

Tussenstand met tussen haakjes het aantal geroeide wedstrijden: 

Hoofdklasse heren
1. Azorean High              3,9 (2)
2. Grutte Bear                4 (2)
3. Sloepweesje               5 (2) 

Hoofdklasse dames
1. Dolle Heks                   14 (3)
2. Lyts Frisia                    1,8 (2)
3. Azorean High               3,9 (2) 

Eerste klasse heren
1. Doorhaler                    19 (3)
2. L8                                  2,9 (2)
3. Wetterfretter             3,9 (2) 

Eerste klasse dames
1. Roy Hesterman          8 (3)                   
2. Elle6                             1,8 (2)
3. De Leuve                      5,9 (2)

Tweede klasse heren
1. De Mac          7 (2)
2. Lootsman      14 (2)
3. Forel               19 (2) 

Tweede klasse dames
Eucalypta                         0,9 (1)
Gebr. Van Amerongen  0,9 (1)
Berend Koster                 0,9 (1) 

Standen zijn ovb eventuele wedstrijdprotesten.

 

Terug