Update FSN, Corona

21-03-2020 11:49

Beste leden, roeiers en organisaties,

Afgelopen weekends hebben wij alle slepen die nog uitgevoerd moesten worden nog uit kunnen voeren. We hebben daarbij de voorschriften van het RIVM gehanteerd maar de sloepen ook de mogelijkheid gegeven af te zeggen. Toch is iedereen gekomen en daardoor zijn we wat CW-waardes betreft helemaal klaar voor het nieuwe roeiseizoen. De vraag is nu alleen wanneer dat roeiseizoen begint.

De afgelopen tijd zijn ons regelmatig vragen gesteld over ons advies. De werkelijkheid is dat wij als FSN niet in de positie zijn om zo’n advies te geven omdat we gewoon moeten afwachten hoe het Corona virus zich ontwikkelt. We hebben iedereen daarom gemeld dat zowel de voorschriften van het RIVM en de overheid moeten worden opgevolgd als wel contact moet worden gezocht met de lokale overheid. Een aantal races hebben al de conclusie moeten trekken om hun wedstrijd niet door te laten gaan. Voor zover wij weten zijn ook alle verenigingen gestopt met trainen. Ludieke alternatieven om thuis in vorm te blijven passeren af en toe de revue. Het ziet ernaar uit dat we een lang naseizoen krijgen nu een aantal organisaties hun wedstrijd verplaatsen naar eind van het seizoen.

Hoe nu verder is de vraag. De competitie zoals ons die voor ogen stond is uiteraard niet langer mogelijk. De wedstrijdcommissie beraadt zich op alternatieven maar zolang niet duidelijk is hoe lang deze uitzonderlijke situatie aanhoudt kunnen we geen uitspraken doen over een ander scenario. Het zal waarschijnlijk zo zijn dat de FSN naar redelijkheid de normen van het kampioenschap aanpast, al naar gelang er meer wedstrijden afgelast worden. Zodra wedstrijdsport weer mogelijk is zullen we hierop terug komen.

Natuurlijk realiseren ook organisaties zich dat als hun race opeens 1 van de eerste van het seizoen wordt, er nog weinig trainingsarbeid is verricht. Wij overleggen in zo’n geval ook met deze races of er een aanpassing in de lengte van de wedstrijd kan worden gedaan bijvoorbeeld.

Voor dit moment kunnen we niet meer melden dan bovenstaande. Gezondheid gaat boven alles. De dag dat wij elkaar allemaal weer ontmoeten tijdens een race zal een mooie zijn. Blijf gezond, doe wat je kan om enigszins in vorm te blijven of komen en houdt de moed erin. We zien elkaar hopelijk snel weer.

 

Met vriendelijke groet,

Bestuur FSN.

Terug