Nieuws

Geen FSN klassement 2021, uitstel Vrije Klasse​

10-05-2021 10:23

Tot onze grote spijt hebben we moeten besluiten ook in 2021 geen FSN NK competitie te houden. Reden voor deze beslissing is dat er na de vele aflastingen te weinig wedstrijden overblijven, in een te korte resterende periode, om nog van een representatief seizoen te kunnen spreken.

Het blijkt niet haalbaar, ondanks de verschillende scenario's die we hadden uitgewerkt om toch een ingekorte competitie te kunnen houden. Hierbij dank aan een aantal wedstrijdorganisaties die hebben aangeboden hun race op alternatieve wijze of datum te organiseren. Helaas is er nog steeds geen concreet zicht op wanneer er weer getraind mag worden en wanneer wedstrijden toegestaan zijn. Mochten wedstrijden weer toegestaan worden, willen we ivm mogelijke blessures ook graag dat teams de tijd hebben om hier de nodige trainingsarbeid voor te kunnen verrichten. De zomervakantieperiode is daarvoor niet ideaal. Tot slot willen we graag tijdig duidelijkheid geven naar wedstrijdorganisaties en teams.

Voorts zal de invoering van de Vrije Klasse en gewijzigde promotie-degradatieregeling uitgesteld worden tot 2023. Op de ALV van dit jaar is besloten tot het invoeren van een nieuwe klasse per 2022, de Vrije Klasse. Ook zal er tegelijkertijd een gewijzigde promotie-degradatieregeling komen. Voorafgaand aan invoering moeten teams een seizoen de kans krijgen zich te plaatsen voor de door hun gewenste klasse. Het resterende seizoen 2021 is daarvoor te kort. Daarom schuiven we de wijzigingen door naar 2023, met 2022 als plaatsingsjaar.

Tot slot melden we dat alle FSN wedstrijdnominaties voor 2021 doorschuiven naar 2022.
Uiteraard heeft bovenstaande geen gevolgen voor het doorgaan van de wedstrijden die dit jaar nog wél op het programma staan. We hopen toch nog een aantal mooie wedstrijden te kunnen roeien en verwachten dat deze evenementen mogen rekenen op een groot aantal deelnemers. Nog even volhouden, blijf gezond en hopelijk op naar een mooi en sportief naseizoen!

Talisker Whisky Atlantic Challenge

24-01-2021 17:36

Zojuist hebben 4 Nederlandse sloeproeisters geschiedenis geschreven door als 1e damesteam te finishen bij de Talisker Whisky Atlantic Challenge. Wij feliciteren de Atlantic Dutchesses Marieke, Melissa, Iris en Renate van harte met dit fantastische resultaat. (De oversteek alleen was al een bijzondere prestatie.)

Einde Sloeproeiseizoen 2020

14-10-2020 09:45

Beste leden, Beste sloeproeiers,

 

Het sloeproeiseizoen komt jammer genoeg eerder tot een eind dan wij allemaal hoopten. Als FSN volgen we uiteraard de richtlijnen op. Dat betekent dat er geen trainingen meer plaats kunnen vinden en dat ook ‘t Liwwadster Rondje geen doorgang kan vinden. 

 

Als bestuur van de FSN bedanken we alle organisaties voor de input tijdens de extra vergaderingen die we hebben gehad m.b.t. de COVID maatregelen en de gevolgen daarvan voor de races. We hebben de constructieve inhoud hiervan als heel positief ervaren en zijn blij dat 3 races toch in aangepaste vorm door konden gaan. Wij beraden ons nu op de vorm van de jaarlijkse organisatievergadering en de ALV. Hierover later meer. 


 

Het lijkt nu het beste idee om de sloepen wat eerder dan normaal in winteronderhoud te doen. (Kijk even op onze website naar het handboek van de SKC zodat je weet wat je ongeoorloofd mag aanpassen en wat niet.) Hopelijk kunnen ze dan ook eerder dan normaal weer in het water. Het goede nieuws is dat we nu wat meer tijd voor onderhoud hebben, het slechte dat dat met slechts 4 personen tegelijk mag gebeuren. 

Laten we ons steentje bijdragen aan het eronder krijgen van dit virus en er zo alles aan doen om zowel onszelf als onze omgeving gezond te houden zodat we er volgend jaar weer een volwaardig roeiseizoen van kunnen maken. Wij missen, net als jullie, de gezelligheid en sportiviteit tijdens de races. Dezelfde saamhorigheid die we daar hebben gaan we nu  aanwenden om er ergens in 2021 weer gezond en wel te kunnen staan. Hou jullie haaks en tot zo snel mogelijk! 

 

Met sportieve groet,

 

Bestuur FSN


 

Update FSN. Weer roeien??

13-06-2020 13:32
de laatste tijd krijgen we regelmatig de vraag of we alweer mogen roeien. Helaas blijft voor het sloeproeien de anderhalve meter regel van kracht en is de verwachting dat we pas vanaf 1 september weer het water op kunnen. Ook wij zitten te popelen maar moeten het helaas met dit standpunt doen. 
 
Uit een aantal hoeken hebben we inmiddels begrepen dat er wat initiatieven zijn om het roeien toch mogelijk te maken. (Om en om op de doften of plexiglas ertussen + steeds een bankje vrij.)  We begrijpen het allemaal en kunnen deze sloepen niet tegenhouden maar vragen wel ieders aandacht voor het volgende:
 
  • sloeproeien is een teamsport. Wij zijn groot voorstander van straks weer met z'n allen (met complete teams) te gaan trainen. Zowel uit het oogpunt van sportiviteit (veel sloepen hebben niet de mogelijkheid om een 1,5 meter aanpassing te maken en kunnen dus pas over 2 maanden weer het water op) als uit het oogpunt van veiligheid (met de helft van je bemanning ben je kwetsbaarder en minder snel in staat te reageren op gevaarlijke situaties). 
  • àls je toch wil gaan roeien op een zelf bedachte corona-proof manier, vraag dan eerst toestemming bij je eigen veiligheidsregio. Zonder die toestemming riskeer je flinke boetes.
  • zorg dat je altijd weet met wie je op welke datum in de boot zat. Niet alleen omdat wij het sowieso een veilige gedachte vinden als je als vereniging weet wie er op welk moment op het water zit maar ook zodat teamgenoten gewaarschuwd worden mocht iemand het Corona-virus onder de leden hebben.
De FSN staat in nauw contact met de KNRB. Er is overleg en er is door de KNRB een lobby gestart om het meermans roeien weer mogelijk te maken. Helaas is deze lobby niet succesvol geweest. 
 
Er is ook contact met de eerste races die op het programma staan na de zomer. We doen er alles aan om ook de optie om dit jaar nog wedstrijden te roeien open te houden en bekijken onder welke omstandigheden dat kan. Al eerder hebben we aangegeven dat we vinden dat je niet ongetraind een race moet doen en iedereen doet z'n best om mee te denken maar wat zou het leuk zijn als we toch ook hiermee weer van start kunnen. Al was het maar als trainingsrondje of met een ingekorte race.  Voor de organisaties is het ook spannend omdat er op dit moment geen enkele zekerheid is waarmee ze een evenement kunnen organiseren en een vergunning kunnen aanvragen. Maar ook daar proberen we te helpen waar mogelijk en volgen we het nieuws op de voet. 
 
We hopen dat we verrast worden en al vóór 1 september  weer mogen maar houden ook rekening met een scenario waarbij we teleurgesteld worden. Zodra de zienswijze verandert en we zeker weten dat "het" weer mag, komen we bij jullie terug. 
 
Hou' nog even vol! Wij kunnen dit. Stay strong & healthy!
 
Bestuur FSN